Installatie Instructies

  • Meng willekeurig de tegels met verschillende tonaliteiten en texturen (kleur 1019)
  • Gebruik cementlijm voor keramische tegels.
  • Verspreid op de wand en op de achterkant van de tegels.
  • U kan de Zellige in een hoek snijden met een diamantschijf.
  • Plaats met de hand
  • Plaats met de hand zonder een voeg te laten.
  • Verspreid het vloeibare voegmiddel.
  • Neem de tijd om goed alle ruimtes tussen de tegels te vullen.
  • Verwijder al het overtollige voegmiddel met een vochtige doek.

Zellige installatie

- Open meerdere dozen en meng de tegels om zo een willekeurige decoratie te maken met de verschillende tonaliteiten van de gekozen kleur.
- De wand dient proper en genivelleerd te zijn voor de plaatsing.
- Breng uniform flexibele lijm aan voor keramiek, op het te betegelen oppervlak en op de achterkant van de tegels. Als alternatief kunt u de Zellige ook met siliconen plaatsen.
- Plaats de tegels met de hand, zonder voeg (van rand tot rand) en zonder scheiders te gebruiken, waarbij u elke Zellige in evenwicht brengt om harmonie van het geheel te verkrijgen.
- Nadat het geheel stevig geplaatst is, voegmiddel over de tegels uitspreiden, goed aandringen met een rubberen spatel om de ruimtes tussen de stukken op te vullen.
- Verwijder na een korte droogtijd voorzichtig al het overtollige voegmiddel met een vochtige spons. Cementresten die achterblijven in het glazuur of onregelmatigheden aan het oppervlak, reinig ze handmatig of met licht-zure producten.
- Zellige is gemakkelijk te snijden, ook in verstek, met een diamantsnijmachine (nat zagen).

Onderhoud van een Zellige oppervlak

De geglazuurde Zellige is gemakkelijk te onderhouden, ze worden schoongemaakt als elke andere geglazuurde kleitegel.
Houd er rekening mee dat ons assortiment Zellige 'Metal' niet wordt beschermd door glazuur. Deze stukken vereisen een speciale installatie en onderhoud. Neem contact op met onze klantenservice voor meer informatie.

Plaatsing Zellige buiten

Zellige is geglazuurde keramiek en wordt daarom niet beïnvloed door blootstelling aan de zon en UV-stralen. De basis van natuurlijk gebakken klei (Bejmat genoemd) is enigszins poreus, net als bij de gebruikelijke geglazuurde tegels. De duurzaamheid ervan in de loop van de tijd en thermische schokken (uitzetting en inkrimping van de ondersteuning of ondergrond) is gerelateerd aan de kwaliteit van de ondersteuning/ondergrond en van de installatie. De weerstand tegen vorst zal volledig afhangen van de ondoordringbaarheid en de stabiliteit van de voeg tussen de tegels en de ondergrond, waardoor water er niet kan tussen filteren.

Zellige geplaatst in direct contact met water

Zellige wordt veel gebruikt in zwembaden, wanden en vloeren van douches en badkamers, fonteinen of werkbladen. Water of chemicaliën hebben geen invloed op Zellige.
Waterdichtheid: de tegels zelf zorgen niet voor de waterdichtheid - zoals bij elke tegel - de basis en wanden van de douche moeten voorafgaand aan de plaatsing van de tegels waterdicht gemaakt worden.
Het geglazuurde oppervlak is waterdicht, maar de ruimte tussen tegels is dat niet, zelfs niet bij voegmiddelen van hoge kwaliteit. Dit is het geval voor alle tegels en keramiek. Vocht kan door de voeg en onregelmatigheden bij het plaatsen sijpelen. Daarom is het de ondoordringbaarheid en waterdichtheid van de ondergrond / ondersteuning, zowel in wand en vloer, die de waterdichtheid van het geheel garandeert.